Oferta weselna I
Zupa (1 do wyboru)
rosół z trzech rodzajów drobiu z ręcznie robionym makaronem
francuska zupa cebulowa z grzankami tymiankowymi
krem grzybowy z oliwa lubczykowa
Danie główne (3 do wyboru)
filet z kurczaka nadziewany serem mozzarella, pomidorami suszonymi i orzechami
roladki z kurczaka z serem pleśniowym i pieczoną papryką
uda z kurczaka marynowane w syropie klonowym z chili i kolendrą
grillowany filet z kurczaka z masełkiem migdałowym
bitki wieprzowe
bitki wołowe marynowane w musztardzie
karkówka wieprzowa marynowana w cydrze
sznycel wieprzowy
polędwiczka wieprzowa nadziewana wędzona śliwka
pieczona noga z kaczki w aromacie pomarańczy
filet z dorsza w sosie cytrynowym
miruna pieczona w różowym pieprzu z sosem szafranowym
Dodatki skrobiowe ( 3 do wyboru)
ziemniaki pieczone
ziemniaki gotowane z koperkiem
kopytka z masłem ziołowym
gotowana kasza pęczak z warzywami
kluski śląskie
Dodatki warzywne (3 do wyboru)
sałaty mieszane z warzywami ogrodowymi
surówka z czerwonej kapusty jabłka i korniszonów
buraki z gorczycą i morelą
colesław
surówka z selera z rodzynkami i orzechami
warzywa gotowane na parze
gotowane mini marchewki z oliwą sezamową i kolendrą
Sosy
sos pieczeniowy
sos jałowcowy szlachecki
Zimna płyta
deska mies pieczonych (3 rodzaje)
selekcja wędlin i kiełbas
sery z domowymi konfiturami i miodem
pasztety własnego wyrobu
tymbaliki drobiowe
schab w piwnej galarecie
kruche babeczki z mięsem z kaczki
sałatka jarzynowa
sałata nicejska
mix salat z warzywami ogrodowymi
tatar ze śledzia po węgiersku
jajka w sosie tatarskim
pikle
masła smakowe
Słodki bufet
ptasie mleczko z owocami w szklanych pucharkach
kisiel z czerwonych owoców w szklanych pucharkach
jabłecznik na kruchym spodzie z cynamonem i kruszonką
królewiec kruche ciasto z miodem, biszkopt i krem budyniowy
sernik Bianco niezwykle puszysty i kremowy z bezą na wierzchu
mieszanka owoców świeżych dostępnych w danym okresie roku
Kolacja I (1 do wyboru)
zupa gulaszowa z warzywami okopowymi
beef strogonoff
Kolacja II (1 do wyboru)
szaszłyki drobiowe marynowane w sosie teriyaki z dzikim ryżem i dipem limonkowym pularda po żydowsku
Kolacja III (1 do wyboru)
żurek z białą kiełbasą i jajkiem
barszcz czerwony na domowym zakwasie z pasztecikami
Napoje i alkohole
(wszystkie poniższe napoje i alkohole bez ograniczeń
kawa parzona
herbata czarna, czarna z różnymi dodatkami smakowymi
sok jabłkowy i pomarańczowy
woda mineralna z cytryną
softy (cola, fanta, sprite)
wódka czysta Wyborowa
Cena menu 269 zł/os
Jeśli mają Państwa jakiekolwiek pytania zapraszamy do osobistego spotkania.
Więcej szczegółowych informacji oraz dostępności terminów uzyskają Państwo wysyłając zapytanie na adres restauracja@villabianco.pl
Kontakt telefoniczny: 501 004 143