Stopnie wysmażenia steków

Blue

stek bardzo krwisty – stek lekko obsmażony z każdej strony – mięso w środku surowe i ciepłe.

Rare

stek krwisty – słabo wysmażony– mięso czerwone w środku z rozpoczętym procesem ścinania białka, czerwone ‘krwiste osocze’.

Medium rare

stek średnio krwisty-mięso w środku zmienia kolor na jaskrawo czerwony, a osocze delikatnie brunatnieje.

Medium

stek średnio wysmażony–osocze po naciśnięciu jest już brunatnawe, mięso jeszcze bardziej jędrne.

Medium Well

stek dobrze wysmażony–pod dotknięciem stek jest twardawy i elastyczny.

Well done

stek bardzo dobrze wysmażony–mięso brunatne.

Źródło: http://kulinarni.tvn.pl/ciekawostka,1986,n/stopnie-wysmazenia-steka,70145.html

Rezerwacja

W celu dokonania rezerwacji prosimy o skorzystanie z formularza lub kontakt telefoniczny
Rezerwuj »

Villa Bianco   |   Steak & Lobster House   |   ul. Rdestowa 17a   |   54-530 Wrocław   |   tel. (71) 70 70 280   |   restauracja@villabianco.pl

imprezy okolicznościowe wrocław wesele wrocławrestauracja wrocław