Przystawki

starters

 

tatar wołowy ręcznie siekany 42

hand chopped beef tartare

 

 carpaccio z polędwicy wołowej 39

beef carpaccio

 

 ravioli z homarem i krewetkami 59

bottarga / sos maślano-cytrynowy / sól himalajska

ravioli with lobster and shrimps (bottarga / lemon butter sauce/ Himalayan salt )

 

  krewetki 48

mango / chili / kolendra / białe wino

 shrimps (mango / chili / coriander / white wine)

 

 Zupy

soups

 

krem ze szparagów 23

piklowane główki szparagów / kremowa espuma / jadalna ziemia

Ccream of asparagus (pickled asparagus heads / creamy espuma / edible soil)

 

botwinka z młodych buraczków 23

jajko w koszulce / krwisty barszczyk / kwaśna śmietana 

beetroot soup with young beetroots (poached egg / blood borscht / sour cream)

 

rosół z perliczki i bażanta 23

sakiewki mięsne z palonymi warzywami / emulsja pietruszkowa

guinea fowl and pheasant broth (meat pouches with roasted vegetables / parsley emulsion)

 

Risotto

 risotto ze szparagami 45

risotto with asparagus

 

risotto z krewetkami 58

risotto with prawns

                                                                    

 Lobster menu (ceny za 100g)

(price for 100g)

 

homar gotowany w całości 35

(masło czosnko-ziołowe, chutney z mango, salsa verde, majonez blue cheese)

boiled lobster (garlic butter, mango chutney, salsa verde, blue cheese majo) 

 

homar pieczony 35

(masło czosnko-ziołowe, chutney z mango, salsa verde, majonez blue cheese)

roasted lobster (garlic butter, mango chutney, salsa verde, blue cheese majo) 

                                                                                                      

  Steak menu  (ceny za 100g)

  fresh steaks (price for 100g)

 

ribeye (USA) 35

 roastbeef (USA) 35

 polędwica wołowa (Polska) 33

beef loin

 stek z tuńczyka 30

tuna steak

 

       Sosy  (cena za sztukę)

     sauces (price per sauce)

 

      chutney z czerwonej cebuli / dijon / z zielonego pieprzu  8

                            red onion chutney / dijon sauce / green peppercorn sauce

 

 Dodatki

extras

 amerykańskie frytki z kremowym dipem, ręcznie krojone, smażone na gęsim smalcu 17

american hand cut fries in goose fat

 

  prażone kopytka szpinakowe  12

roasted spinach dumplings

 warzywa grilowane 13

grilled vegetables

 

grillowane szparagi z marchwią purpurową 15

dymka/ tymianek/ pomarańczowy pieprz/ kiełki słonecznika

grilled asparagus with purple carrots  (spring onions / thyme / orange pepper / sunflower sprouts)

  sałata mix 11

salad mix

 grzanki 6

bread croutons

     

Sałaty

salads

 sałatka z krewetkami 59

mix sałat / pieczony burak / avokado / popcorn z gryki / vinaigrette

              prawn salad  (mix of lettuce / roasted beetroot / avocado / buckwheat popcorn / classic vinaigrette)

 

sałatka z polędwicą 59

mix sałat / pieczony burak / avokado / popcorn z gryki / vinaigrette

      sirloin salad  (mix of lettuce / roasted beetroot / avocado / buckwheat popcorn / classic vinaigrette)

 sałatka z grillowanym tuńczykiem 59

kapary / jajko poszetowe / warzywa / mix sałat / klasyczny winegret

grilled tuna salad (capers / poached egg / vegetables /  salad mix /  vinegrette)

 

 

Desery

desserts

 dolce gabbana 28

sorbet marakuja / pomarańcze / mascarpone / beza orzechowa

passion fruit / orange / mascarpone /  nut meringue

 crème brulle 19

tarta czekoladowa / słony karmel / owoce   25

Rezerwacja

W celu dokonania rezerwacji prosimy o skorzystanie z formularza lub kontakt telefoniczny
Rezerwuj »

Villa Bianco   |   Steak & Lobster House   |   ul. Rdestowa 17a   |   54-530 Wrocław   |   tel. (71) 70 70 280   |   restauracja@villabianco.pl

imprezy okolicznościowe wrocław wesele wrocławrestauracja wrocław

Polityka prywatności