Menu

 

przystawki / starters

tatar wołowy ręcznie siekany 39
homemade beef tatar

carpaccio z polędwicy wołowej 38
beef carpaccio

sashimi z polędwicy wołowej 44
beef loin sashimi

pierożki z szyjkami rakowymi z sosem z białego wina 36

crayfish dumplings with white wine sauce

 

surowe ryby / owoce morza / fresh fish / seafood

ostrygi świeże na lodzie 1 sztuka  14
fresh oysters 


gravlax z cytrynowym majonezem i grzanką  35
gravlax with toast and lemon mayonnaise

 

mule w sosie kokosowym z imbirem 41

mussels in coconut sauce with ginger

 

krewetki na maśle z grzankami 42

tiger prawns in spicy butter with toast

 

przegrzebki z puree kalafiorowym 55

scallops in califlower styles 

 

zupy / soups

rosół z królika z kołdunami 23
rabbit broth with crepes


francuska zupa cebulowa 23
french onion soup


grzybowe cappuciono 39
mushrooms cappuccino soup


pikantna australijska zupa rybna 41
spicy australian fish soup


risotto

risotto z burakami i kozim serem 42
risotto with beetroot and goat cheese

 

risotto z homarem 22

 + cena homara wg wagi (31zł/100g)

lobster risotto
+ lobster price by weight (31zł/100g)

 

risotto z krewetkami 55

risotto with prawns

 

 

 

steak menu

cena za 100g / price for 100g

ribeye (USA) 34

 

ribey z kością (USA) 34

bone in ribeye

 

roastbeef (USA) 34

 

cielęcy z kością (Holandia) 34
veal chops

 

jagnięcy z kością (Nowa Zelandia) 33
lamb chops

 

polędwica wołowa (Polska) 31

beef loin

 

Sosy (cena za sztukę)

sauces (price per sauce)

chutney z czerwonej cebuli / dijon / z zielonego pieprzu 7

red onion chutney/dijon sauce/green pepper sauce

 

lobster menu

ceny za 100g / price for 100g

homar gotowany w całości 31
(masełko czosnkowo-ziołowe, galaretka bisque, salsa vierge)
boiled lobster (garlic butter, bisque jelly, salsa vierge)

 

homar pieczony 31

masełko czosnko-ziołowe, galaretka bisque, salsa vierge, majonez ostrygowy
roasted lobster (garlic butter, bisque jelly, salsa vierge, oyster majo

 

ryby pieczone / roasted fish

cena za 100g / price for 100g

steak z tuńczyka z puree z topinamburu i skorzonerą 36

tuna steak  with Jerusalem artichoke puree and scorzonera

 

branzino 26

branzinę po upieczeniu filetujemy na sali przy gościu
branzino & dorada filleted in front of guests

 

halibut atlantycki z sosem BBQ i świeżym jarmużem  33
atlantic halibut with BBQ sauce and fresh kale

 

grilowany łosoś z sosem z sera pleśniowego 28

grilled salmon fillet with blue chese sauce

 

sałaty / salads

sałata, krewetki, avocado, dip z mango 53

fresh mix salads, prawns,  avocado, mango dip

 

sałatka z kalmarami  45

calamari salad

 

pieczone przegrzebki w muszli, sałatka japońska 56

scalops in a shell, japanese salad

 

dodatki / side dishes

frytki z batatów z dipem wasabi 13

sweet potatoe fries ans wasabi dipping sauce

 

amerykańskie frytki z kremowym dipem 16
frytki ręcznie krojone, smażone na gęsim smalcu

american hand cut fries fried in goose fat

 

karmelizowana marchewka i pietruszka w miodzie i tymianku 9

carmelized carrot and parsley in honey and thyme

 

grilowany bakłażan z pomidorkami koktajlowymi 15

grilled eggplant with cherry tomatoes

 

warzywa grilowane 12
grilled wegetables

 

podgrzybek z baby szpinakiem, żółtkiem i mascarpone 23

baby spinach, mushrooms, mascarpone

 

smażone talarki ziemniaków z oregano i czosnkiem 9

fried sliced potatoes with garlic and oregano

 

jarmuż na maśle 12

kale in butter

 

sałata mix 10

salad mix

 

pieczywo 6
bread

 

Desery

creme brulee 15

 

dolce gabbana 27

 

czekoladowy fondante 26

chocolate fondant

 

sernik philadelphia z mango i maracują  27

philadelphia cheesecake with mango and passion fruit

 

sernik z białego maku z sosem pomarańczowym, marakują i czekoladą  29

white poppy cheesecake with orange sauce, maracu and chocolate

 

Rezerwacja

W celu dokonania rezerwacji prosimy o skorzystanie z formularza lub kontakt telefoniczny
Rezerwuj »

Villa Bianco   |   Steak & Lobster House   |   ul. Rdestowa 17a   |   54-530 Wrocław   |   tel. (71) 70 70 280   |   restauracja@villabianco.pl

imprezy okolicznościowe wrocław wesele wrocławrestauracja wrocław