Przystawki

starters

 

tatar wołowy ręcznie siekany 42

hand chopped beef tartare

 

 

carpaccio z polędwicy wołowej 39

beef carpaccio

 

 

ravioli z homarem i krewetkami 59

bottarga / dashi / sól himalajska / koper

ravioli with lobster and shrimps (bottarga/ dashi  / Himalayan salt / dill)

 

grillowany ser tofu  29

melon / granat / sos sojowy / cykoria / jagody goji

      grilled tofu cheese (melon /  pomegranate / soy sauce / chicory / goji berries)

 

 

 

Surowe ryby / Owoce morza

fresh fish & seafood

 

ostrygi świeże na lodzie 1 sztuka 16

fresh oysters

 

krewetki 48

mango / chili / kolendra / białe wino

 shrimps (mango / chili / coriander / white wine)

 

   łosoś marynowany 35

kawior / ogórek małosolny / bliny / botwina / crème fraiche

       pickled salmon  (caviar / pickled cucumber / blinis / beetroot / crème fraiche)

 

 przegrzebki 57

konfitowany młody ziemniak / keczup z kiszonego pomidora / gąbka szpinakowa / olej szczypiorkowy

 

scallops  (preserved new potato / pickled tomato ketchup / spinach sponge / chive oil)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zupy

soups

 

rosół z trzech rodzajów drobiu 23

broth of three poultry species

 

chłodnik marchwiowo-pomarańczowy 23

krewetki / zielony pieprz / mleko kokosowe / mięta cytrynowa 

 carrot orange could soup  ( shrimps / green peppercorn / coconut milk / lemon mint )

 

krem z zielonego groszku 23

wędzony łosoś / ricotta

green peas cream  (smoked salmon / ricotta)

 

zupa rybna 42

owoce morza / kolendra / mleko kokosowe / warzywa

        fish soup  (seafood / coriander / coconut / vegetables)

 

 

Risotto

 

risotto szafranowo – cytrynowe z ośmiornicą i przegrzebkami  62

saffron and lemon risotto with octopus and scallops

 

risotto z krewetkami 58

risotto with prawns

 

                                                                      

 

Lobster menu (ceny za 100g)

(price for 100g)

 

 

homar gotowany w całości 35

(masło czosnko-ziołowe, chutney z mango, salsa verde, majonez blue cheese)

boiled lobster (garlic butter, mango chutney, salsa verde, blue cheese majo) 

 

homar pieczony 35

(masło czosnko-ziołowe, chutney z mango, salsa verde, majonez blue cheese)

roasted lobster (garlic butter, mango chutney, salsa verde, blue cheese majo) 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                               

 

  Steak menu  (ceny za 100g)

  fresh steaks (price for 100g)

 

ribeye (USA) 35

 

ribeye z kością (USA) 35

bone-in ribeye

 

roastbeef (USA) 35

 

t-bone sezonowany na sucho (Polska) 33

 

 

jagnięcy z kością (Nowa Zelandia) 34

lamb chops

 

polędwica wołowa (Polska) 33

beef loin

 

schab z kością sezonowany na sucho 16

loin of pork with bone

 

 

 

 

     Sosy  (cena za sztukę)

     sauces (price per sauce)

 

 chutney z czerwonej cebuli / dijon / z zielonego pieprzu / bearneński  8

                            red onion chutney / dijon sauce / green peppercorn sauce / béarnaise

 

 

 

Dodatki

extras

 amerykańskie frytki z kremowym dipem, ręcznie krojone, smażone na gęsim smalcu 17

american hand cut fries in goose fat

 frytki z batatów z dipem wasabi 15

sweet potato fries and wasabi dipping sauce

  gnocchi z masłem szałwiowym 10

gnocchi with sage butter

 warzywa grilowane 13

grilled vegetables

 kurki z bobem, granatem, fasolką szparagową 15

chanterelles with broad beans, pomegranate, string beans

  sałata mix 11

salad mix

 grzanki 6

bread croutons

 

 

 

 

 

 

 

Ryby pieczone  (ceny za 100g)

roasted fish (price for 100g)

 

stek z tuńczyka 30

tuna steak

dorada 29

(doradę po upieczeniu filetujemy na sali przy Gościu)

(sea bream  fileted in front of guests)

 

 

 

Sałaty

salads

 

sałatka z krewetkami 59

popcorn z gryki / avocado / warzywa / klasyczny winegret / mix sałat

              prawn salad  (buckwheat popcorn / avocado / vegetables / classic vinegrette / salad mix)

 

sałatka z polędwicą 59

mozzarella / granat / winegret z jagód goji / mix sałat 

      sirloin salad  (mozzarella / pomegranate / goji berries vinegrette / salad mix)

 sałatka z grillowanym tuńczykiem 59

kapary / jajko poszetowe / warzywa / mix sałat / klasyczny winegret

grilled tuna salad (capers / poached egg / vegetables /  salad mix /  vinegrette)

 

 

Desery

desserts

 dolce gabbana 28

sorbet marakuja / pomarańcze / mascarpone / beza orzechowa

passion fruit / orange / mascarpone /  nut meringue

 tiramisu 25

 rabarbar / czekolada

tiramisu (rhubarb / chocolate)

 

mille feuille 25

krem patissiere / wiśnie / kokos / ciasto cygaretkowe

crème pâtissière / cherries / coconut / cigarette pastry

 

parfait 23

truskawki / biała czekolada / migdały

strawberries / white chocolate / almonds

 

 

 

Rezerwacja

W celu dokonania rezerwacji prosimy o skorzystanie z formularza lub kontakt telefoniczny
Rezerwuj »

Villa Bianco   |   Steak & Lobster House   |   ul. Rdestowa 17a   |   54-530 Wrocław   |   tel. (71) 70 70 280   |   restauracja@villabianco.pl

imprezy okolicznościowe wrocław wesele wrocławrestauracja wrocław

Polityka prywatności