Przystawki

starters

 

tatar wołowy ręcznie siekany 42

hand chopped beef tartare

 

 

carpaccio z polędwicy wołowej 39

beef carpaccio

 

sashimi z polędwicy wołowej 45

beef loin sashimi

 

pierożki z szyjkami rakowymi z sosem z białego wina 39

crayfish dumplings with white wine sauce

 

poduszki chlebowe  29

mus z gorgonzoli / biała czekolada / burak / ocet balsamiczny

bread pillows (gorgonzola muss / white chocolate / red beetroot / balsamico vinegar

 

 

Surowe ryby / Owoce morza

fresh fish & seefood

 

ostrygi świeże na lodzie 1 sztuka 16

fresh oysters

 

krewetki na maśle z grzankami 44

  tiger  prawns in spicy butter with toast

 

grilowana ośmiornica  47

kapusta pak-choi / chutney z ananasa / kiszona rzodkiewka / pumpernikiel

grilled octopus (pak-choi cabbage / pineapple chutne /  pickled radish /  pumpernikiel)

     

 siekany tuńczyk  45

  żółtko confit / czarnuszka / calvados / piklowana szalotka

    chopped tuna (confit yolk / calvados /  pickled shallot onion)

 

  przegrzebki  56

zielony groszek / wędzona oliwa / karczoch / jajko przepiórcze / szynka parmeńska

               scallops (green peas / smoked olive /  artichoke /  quail egg /  parma ham)

 

  

Zupy

soups

 

rosół na ogonach wołowych z pierożkami  23

beef broth with dumplings

 

krupnik na gęsinie z ziemniaczanymi chipsami 23

barley soup with goose and potato chips

 

krem z buraka z kozim serem 23

beet cream with goat cheese

 

pikantna australijska zupa rybna 42

spicy australian fish soup

 

 

Risotto

 

risotto z dynią   49

chorizo / zielony groszek / boczniak / grana padano / tymianek

pumpkin risotto (chorizo / green peas / oyster mushroom / grana padana / thyme)

 

risotto z homarem 25

+ cena homara wg wagi (35zł/100g)

lobster risotto

+ lobster price by weight (35zł/100g)

 

risotto z krewetkami 58

risotto with prawns

 

                                                                                                                                         

   Steak menu  (ceny za 100g)

  fresh steaks (price for 100g)

 

ribeye (USA) 35

 

ribeye z kością (USA) 35

ribeye with bone

 

roastbeef (USA) 35

 

cielęcy z kością (Holandia) 34

veal chops

 

jagnięcy z kością (Nowa Zelandia) 34

lamb chops

 

polędwica wołowa (Polska) 33

beef loin

 

stek z tuńczyka 30

tune steak

 

      Sosy  (cena za sztukę)

     sauces (price per sauce)

 

              chutney z czerwonej cebuli / dijon / z zielonego pieprzu  8

                            red onion chutney / dijon sauce / green pepper sauce

 

Dodatki

extras

 amerykańskie frytki z kremowym dipem, ręcznie krojone, smażone na gęsim smalcu 17

american hand cut fries in goose fat

 

 frytki z batatów z dipem wasabi 15

sweet potato fries and wasabi dipping sauce

 

  gnocchi z masłem szałwiowym 10

gnocchi with sage butter

 

 warzywa grilowane 13

grilled vegetables

 

 sałata rzymska z anchois 11

roman salad with anchois

 

 sałata mix 11

salad mix

 

 pieczywo 6

bread

 

Lobster menu (ceny za 100g)

(price for 100g)

 

homar gotowany w całości 35

(masło czosnko-ziołowe, chutney z mango, salsa verde, majonez blue cheese)

roasted lobster (garlic butter, mango chutney, salsa verde, blue cheese majo) 

 

homar pieczony 35

(masło czosnko-ziołowe, chutney z mango, salsa verde, majonez blue cheese)

roasted lobster (garlic butter, mango chutney, salsa verde, blue cheese majo) 

 

Ryby pieczone  (ceny za 100g)

roasted fish (price for 100g)

 

branzino 29

(branzinę  po upieczeniu filetujemy na sali przy Gościu)

(branzino  fileting in the restaurant)

 

 łosoś 67

kasza bulgur / szafran / buraki / gorczyca / sos kaparowy

salmon (bulgur / saffron /  beetroot / mustard see / caper sauce)

    

    sandacz  79

krewetka / humus z czerwonej fasoili / jarmuż / kiszona borówka / kawior / sos holenderski

prawn / red bean hummus / kale / pickled blueberry / caviar / Dutch sauce

 

 Sałaty

salads

sałatka z krewetkami 55

 

avocado / marakuja / mango / pomidory cherry

      prawns salad ( avocado /  passion fruit  /  mango  /  cherry tomatoes)

 

 sałatka z polędwicą wołową 59

avocado, mozzarella / marynowana marchew / musztarda dijon

          sirlion salad (avocado / mozzarell /  pickled carrot  /  dijon mustard)

 

 sałatka z grillowanym tuńczykiem 59

kapary / jajko poszetowe / warzywa / mix sałat / klasyczny vinegrette

grilled tuna salad (capers / poached egg / vegetable /  salad mix /  vinegrette)

 

Desery

desserts

 mus czekoladowy 29

whisky / żurawina / pistacje / pieczona biała czekolada / biszkopt / mus jabłkowy

chocolate mus (whisky / cranberr /  pistachio /  beked white chocolat /  sponge cake / apple mus)

 

 dolce gabbana 28

sorbet marakuja / pomarańcze / mascarpone / beza orzechowa

passion fruit / orange / mascarpon /  nut meringue

 

 zapiekane śliwki 23

przyprawy korzenne / czerwone wino / kruszonka / lody ze słonego karmelu

baked plums (all spices / red win /  crumble / salty carmel ice cream)

 

 tartoletka cytrynowa 25

beza włoska / krem angielski / sezonowe owoce

     lemon tartlet (italian meringue / english cream  /  seasonal fruit)

 

 semifreddo z selerem 26

orzech włoski / seler naciowy / ziemia czekoladowa / wanilia bourbon

semifreddo with celery (walnut, celery / chocolate topping /  wanilia Bourbon)

 

 

 

Rezerwacja

W celu dokonania rezerwacji prosimy o skorzystanie z formularza lub kontakt telefoniczny
Rezerwuj »

Villa Bianco   |   Steak & Lobster House   |   ul. Rdestowa 17a   |   54-530 Wrocław   |   tel. (71) 70 70 280   |   restauracja@villabianco.pl

imprezy okolicznościowe wrocław wesele wrocławrestauracja wrocław

Polityka prywatności