Przystawki

starters

 

 

tatar wołowy ręcznie siekany 45

hand chopped beef tartare

 

 

carpaccio z polędwicy wołowej 42

beef carpaccio

 

 

grillowane szparagi

majonez koperkowo-musztardowy / żółtko w panierce z parmezanu / czips z szynki parmeńskiej / bratki 35

 grilled asparagus / dill and mustard mayo|/ egg yolk in parmesan crust / parma ham chips / eating flowers

 

 

pierożki z szyjkami rakowymi z sosem z białego wina 45

ravioli with crayfish with white wine sauce

 

rosti, przegrzebek, sos kawiorowy 59

pan fried scalops, kawior sauce

 

krewetki na maśle z grzankami 45

                          tiger  prawns in spicy butter with toast

 

 

 

Zupy

soups

 

krem ze szparag / salsa avocado   23

          asparagus cream served with avocado salsa and chili

 

rosół z królika z kołdunami  23

rabbit broth with ravioli

 

pikantna australijska zupa rybna 49

spicy australian fish soup

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Steak menu  (ceny za 100g)

  fresh steaks (price for 100g)

 

ribeye (USA) 35

 

roastbeef (USA) 35

 

polędwica wołowa (Polska) 33

beef loin

 

      Sosy  (cena za sztukę)

     sauces (price per sauce)

 

         chutney z czerwonej cebuli / dijon / z zielonego pieprzu  8

                            red onion chutney / dijon sauce / green peppercorn sauce

 

 

Lobster menu (ceny za 100g)

(price for 100g)

 

homar gotowany w całości 40

(masło czosnko-ziołowe, chutney z mango, salsa verde, majonez blue cheese)

boiled lobster (garlic butter, mango chutney, salsa verde, blue cheese majo) 

 

homar pieczony 40

(masło czosnko-ziołowe, chutney z mango, salsa verde, majonez blue cheese)

roasted lobster (garlic butter, mango chutney, salsa verde, blue cheese majo) 

 

    

                                                                                                

      Ryby 

    fish

 

stek z tuńczyka 30 (cena za 100g)

tuna steak (price for 100g)

  łosoś na zielonych szparagach 65

salmon steak on green asparagus

 

 

     

 

Burgery

 

burger wołowy 49

sezonowana wołowina / chutney z cebuli / sos tysiąca wysp / warzywa

beef burger (seasoned beef ( onion chutney / thousand island sauce / vegetables)

 

                                                                      

czarny burger z krewetkami w tempurze 45

chutney z mango / rucola / sos wasabi

black burger with tempura prawns ( mango chutney / rucola / wasabi sauce )

 

 

 

 

Dodatki

extras

 

amerykańskie frytki z kremowym dipem, ręcznie krojone, smażone na gęsim smalcu 18

american hand cut fries in goose fat

  warzywa grilowane 13

grilled vegetables

 szparagi grilowane 15

grilled asparagus

 

prażone kopytka szpinakowe  12

roasted spinach dumplings

 

  sałata mix 11

salad mix

pieczywo 6

bread

 

 

 

Risotto

 

risotto z krewetkami 66

risotto with prawns

 

risotto z homarem 22 (plus cena homara 40 /100gr)

risotto with lobster

 

 

Sałaty

salads

 

sałatka z krewetkami 69

mix sałat / pieczony burak / avokado / popcorn z gryki / winegret

              prawn salad  (mix of lettuce / roasted beetroot / avocado / buckwheat popcorn / classic vinaigrette)

 

sałatka z polędwicą 59

mix sałat / pieczony burak / avokado / popcorn z gryki / winegret

      sirloin salad  (mix of lettuce / roasted beetroot / avocado / buckwheat popcorn / classic vinaigrette)

 

pieczone przegrzebki w muszli, sałatka japońska 69

         scalops in a shell, japanese salad

 

 sałatka z grillowanym tuńczykiem 59

kapary / jajko poszetowe / warzywa / mix sałat / klasyczny winegret

grilled tuna salad (capers / poached egg / vegetables /  salad mix /  vinegrette)

 

 

  

Desery

desserts

 dolce gabbana 28

sorbet marakuja / pomarańcze / mascarpone / beza orzechowa

passion fruit / orange / mascarpone /  nut meringue

 

truskawkowy mix 25

galaretka / mus / beza / żel / tatar z miętą 

Strawberry trio

 

 tiramisu 25

 rabarbar / czekolada

tiramisu (rhubarb / chocolate)

 

pana cotta  23

malina / maślanka / cantuccini / chili

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rezerwacja

W celu dokonania rezerwacji prosimy o skorzystanie z formularza lub kontakt telefoniczny
Rezerwuj »

Villa Bianco   |   Steak & Lobster House   |   ul. Rdestowa 17a   |   54-530 Wrocław   |   tel. (71) 70 70 280   |   restauracja@villabianco.pl

imprezy okolicznościowe wrocław wesele wrocławrestauracja wrocław

Polityka prywatności