Przystawki

starters

 

tatar wołowy ręcznie siekany 39

hand chopped beef tartare

 

carpaccio z polędwicy wołowej 38

beef carpaccio

 

sashimi z polędwicy wołowej 44

beef loin sashimi

 

pierożki z szyjkami rakowymi z sosem z białego wina 36

crayfish dumplings with white wine sauce

 

poduszki chlebowe  29

mus z gorgonzoli / biała czekolada / burak / ocet balsamiczny

bread pillows (gorgonzola muss / white chocolate / red beetroot / balsamico vinegar)

 

  

 Surowe ryby / Owoce morza

fresh fish & seefood

 

 

ostrygi świeże na lodzie 1 sztuka 14

fresh oysters

 

 krewetki na maśle z grzankami 42

    tiger  prawns in spicy butter with toast

 

     grilowana ośmiornica  45

kapusta pak-choi / chutney z ananasa / kiszona rzodkiewka / pumpernikiel

grilled octopus (pak-choi cabbage / pineapple chutne /  pickled radish /  pumpernikiel)

 

      siekany tuńczyk  44

  żółtko confit / czarnuszka / calvados / piklowana szalotka

    chopped tuna (confit yolk / calvados /  pickled shallot onion)

  przegrzebki  56

zielony groszek / wędzona oliwa / karczoch / jajko przepiórcze / szynka parmeńska

               scallops (green peas / smoked olive /  artichoke /  quail egg /  parma ham)

 

   

Zupy

soups

 

rosół na ogonach wołowych z pierożkami  23

beef broth with dumplings

krupnik na gęsinie z ziemniaczanymi chipsami 23

barley soup with goose and potato chips

krem z buraka z kozim serem 23

beet cream with goat cheese

pikantna australijska zupa rybna 41

spicy australian fish soup

 

 

Risotto

risotto z dynią   49

chorizo / zielony groszek / boczniak / grana padano / tymianek

pumpkin risotto (chorizo / green peas / oyster mushroom / grana padana / thyme)

 

risotto z homarem 22

+ cena homara wg wagi (33zł/100g)

lobster risotto

+ lobster price by weight (31zł/100g)

 

risotto z krewetkami 55

risotto with prawns

                                                                 

                                                         

   Steak menu  (ceny za 100g)

  fresh steaks (price for 100g)

 

ribeye (USA) 34

 

ribeye z kością (USA) 34

ribeye with bone

 

roastbeef (USA) 34

 

cielęcy z kością (Holandia) 34

veal chops

 

jagnięcy z kością (Nowa Zelandia) 33

lamb chops

 

polędwica wołowa (Polska) 31

beef loin

 

stek z tuńczyka 29

tune steak

 

      Sosy  (cena za sztukę)

     sauces (price per sauce)

 

              chutney z czerwonej cebuli / dijon / z zielonego pieprzu  7

          red onion chutney / dijon sauce / green pepper sauce

 

 

Dodatki

extras

 

amerykańskie frytki z kremowym dipem, ręcznie krojone, smażone na gęsim smalcu 16

american hand cut fries in goose fat

 

frytki z batatów z dipem wasabi 13

sweet potato fries and wasabi dipping sauce

 

 gnocchi z masłem szałwiowym 10

gnocchi with sage butter

 

warzywa grilowane 12

grilled vegetables

 

sałata rzymska z anchois 11

roman salad with anchois

 

sałata mix 10

salad mix

 

pieczywo 6

bread

 

 

Lobster menu (ceny za 100g)

(price for 100g)

 

homar gotowany w całości 33

masło czosnko-ziołowe / galaretka z bisque / salsa vierge

boiled lobster (garlic butter / bisque jelly /  salsa vierge)

 

homar pieczony 33

masło czosnko-ziołowe / galaretka bisque / salsa vierge / majonez ostrygowy

roasted lobster (garlic butter / bisque jell /  salsa vierge /  oyster majo) 

 

  

Ryby pieczone  (ceny za 100g)

roasted fish (price for 100g)

 

 branzino 26

(branzinę  po upieczeniu filetujemy na sali przy Gościu)

(branzino  fileting in the restaurant)

 

łosoś 65

kasza bulgur / szafran / buraki / gorczyca / sos kaparowy

salmon (bulgur / saffron /  beetroot / mustard see / caper sauce)

 

 filet z dorsza atlantyckiego 75

koper włoski / cytrusy / ziemniak / panko / zioła / syrop klonowy

atlantic cod fillet ( fennel / citrus / potato / panko / herbs / maple syrup)

  

 Sałaty

salads

 

sałatka z krewetkami 53

avocado / marakuja / mango / pomidory cherry

                prawns salad ( avocado /  passion fruit  /  mango  /  cherry tomatoes)

 

sałatka z polędwicą wołową 59

avocado, mozzarella / marynowana marchew / musztarda dijon

          sirlion salad (avocado / mozzarell /  pickled carrot  /  dijon mustard)

 

sałatka z grillowanym tuńczykiem 59

kapary / jajko poszetowe / warzywa / mix sałat / klasyczny vinegrette

grilled tuna salad (capers / poached egg / vegetable /  salad mix /  vinegrette)

 

   Desery

desserts

 

 mus czekoladowy 28

whisky / żurawina / pistacje / pieczona biała czekolada / biszkopt / mus jabłkowy

chocolate mus (whisky / cranberr /  pistachio /  beked white chocolat /  sponge cake / apple mus)

 

dolce gabbana 27

sorbet marakuja / pomarańcze / mascarpone / beza orzechowa

passion fruit / orange / mascarpon /  nut meringue

 

zapiekane śliwki 22

przyprawy korzenne / czerwone wino / kruszonka / lody ze słonego karmelu

baked plums (all spices / red win /  crumble / salty carmel ice cream)

 

tartoletka cytrynowa 24

beza włoska / krem angielski / sezonowe owoce

     lemon tartlet (italian meringue / english cream  /  seasonal fruit)

 

semifreddo z selerem 25

orzech włoski / seler naciowy / ziemia czekoladowa / wanilia bourbon

semifreddo with celery (walnut, celery / chocolate topping /  wanilia Bourbon)

 

 

Rezerwacja

W celu dokonania rezerwacji prosimy o skorzystanie z formularza lub kontakt telefoniczny
Rezerwuj »

Villa Bianco   |   Steak & Lobster House   |   ul. Rdestowa 17a   |   54-530 Wrocław   |   tel. (71) 70 70 280   |   restauracja@villabianco.pl

imprezy okolicznościowe wrocław wesele wrocławrestauracja wrocław

Polityka prywatności