Przystawki

starters

 

tatar wołowy ręcznie siekany 42

hand chopped beef tartare

 

 

carpaccio z polędwicy wołowej 39

beef carpaccio

 

 

ravioli z homarem i krewetkami 59

bottarga / sos maślano-cytrynowy / sól himalajska

ravioli with lobster and shrimps (bottarga / lemon butter sauce/ Himalayan salt )

 

kaszanka wegetariańska  29

piklowane szparagi / wędzona śliwka / mus z pieczonej gruszki / kiszony burak  

 vegetarian black pudding  (pickled asparagus / smoked plum / roasted pear mousse / pickled beetroot)

 

 

 

 

Surowe ryby / Owoce morza

fresh fish & seafood

 

ostrygi świeże na lodzie 1 sztuka 16

fresh oysters

 

krewetki 48

mango / chili / kolendra / białe wino

 shrimps (mango / chili / coriander / white wine)

 

   wędzony pstrąg 32

sałatka ze smażonej kapusty / piklowana dynia / burak / morela / chrzan

       smoked trout  (fried cabbage salad / pickled pumpkin / beetroot / apricot / horseradish)

 

 przegrzebki 57

kuskus z kalafiora / mus z pieczonej papryki / galaretka pietruszkowo – krewetkowa /
chrust z fioletowego ziemniaka

scallops  (cauliflower couscous / roasted pepper mousse / parsley and shrimp jelly / purple potato fried strips)

 

 

 

 

 

 

 

 

Zupy

soups

 

rosół z ogonów wołowych 23

pierożki z grzybami / emulsja z pietruszki

 beef oxtail broth (mushroom dumplings / parsley emulsion)

 

 

krem z kalafiora 23

marynowana w oliwie papryka / orzechy    

 cauliflower  cream  (marinated pepper in oil / nuts )

 

krupnik na gęsinie z czipsami ziemniaczanymi 23

goose barley soup with potato chips

 

zupa rybna 42

owoce morza / kolendra / mleko kokosowe / warzywa

        fish soup  (seafood / coriander / coconut / vegetables)

 

 

Risotto

 

risotto grzybowe na carpaccio wołowym  52

mushroom risotto on beef carpaccio

 

risotto z krewetkami 58

risotto with prawns

 

                                                                      

 

 

Lobster menu (ceny za 100g)

(price for 100g)

 

 

homar gotowany w całości 35

(masło czosnko-ziołowe, chutney z mango, salsa verde, majonez blue cheese)

boiled lobster (garlic butter, mango chutney, salsa verde, blue cheese majo) 

 

homar pieczony 35

(masło czosnko-ziołowe, chutney z mango, salsa verde, majonez blue cheese)

roasted lobster (garlic butter, mango chutney, salsa verde, blue cheese majo) 

 

 

 

 

 

                                                                                                       

 

  Steak menu  (ceny za 100g)

  fresh steaks (price for 100g)

 

ribeye (USA) 35

 

ribeye z kością (USA) 35

bone-in ribeye

 

roastbeef (USA) 35

 

t-bone sezonowany na sucho (Polska) 33

 

 

jagnięcy z kością (Nowa Zelandia) 34

lamb chops

 

polędwica wołowa (Polska) 33

beef loin

 

schab z kością sezonowany na sucho 16

loin of pork with bone

 

 

 

 

     Sosy  (cena za sztukę)

     sauces (price per sauce)

 

 chutney z czerwonej cebuli / dijon / z zielonego pieprzu / bearneński  8

                            red onion chutney / dijon sauce / green peppercorn sauce / béarnaise

 

 

 

Dodatki

extras

 amerykańskie frytki z kremowym dipem, ręcznie krojone, smażone na gęsim smalcu 17

american hand cut fries in goose fat

 

 frytki z batatów z dipem wasabi 15

sweet potato fries and wasabi dipping sauce

 

  gnocchi z masłem szałwiowym 10

gnocchi with sage butter

 

 warzywa grilowane 13

grilled vegetables

 

 caponata warzywna 15

warzywa / oliwki / kapary / rodzynki

vegetable caponata (vegetables / olives / capers / raisins )

 

  sałata mix 11

salad mix

 

 grzanki 6

bread croutons

 

 

 

 

 

Ryby pieczone  (ceny za 100g)

roasted fish (price for 100g)

 

stek z tuńczyka 30

tuna steak

 

dorada 29

(doradę po upieczeniu filetujemy na sali przy Gościu)

(sea bream  fileted in front of guests)

 

żabnica 75

krokiet ziemniaczany z chorizo / cukinia / jus z kurczaka / popiół z pora / kiszony arbuz

anglerfish (potato croquette with chorizo / zucchini / chicken gravy / leek ash / pickled watermelon)

 

 

Sałaty

salads

 

sałatka z krewetkami 59

mix sałat / pieczony burak / avokado / popcorn z gryki / vinaigrette

              prawn salad  (mix of lettuce / roasted beetroot / avocado / buckwheat popcorn / classic vinaigrette)

 

sałatka z polędwicą 59

mix sałat / pieczony burak / avokado / popcorn z gryki / vinaigrette

      sirloin salad  (mix of lettuce / roasted beetroot / avocado / buckwheat popcorn / classic vinaigrette)

 

 sałatka z grillowanym tuńczykiem 59

kapary / jajko poszetowe / warzywa / mix sałat / klasyczny winegret

grilled tuna salad (capers / poached egg / vegetables /  salad mix /  vinegrette)

 

 

Desery

desserts

 dolce gabbana 28

sorbet marakuja / pomarańcze / mascarpone / beza orzechowa

passion fruit / orange / mascarpone /  nut meringue

 

 crème brulle z nutą pomarańczy 19

 crème brûlée with a touch of orange

 

brownie czekoladowe 25

dżem z dyni i mandarynki / lody ze słonego karmelu

chocolate brownie (pumpkin and mandarin marmalade / salty caramel ice cream)

 

semifredo makowe 23

mus kawowy / espuma z czarnej porzeczki

poppy semifreddo (coffee mousse/ blackcurrant espuma)

 

 

 

Rezerwacja

W celu dokonania rezerwacji prosimy o skorzystanie z formularza lub kontakt telefoniczny
Rezerwuj »

Villa Bianco   |   Steak & Lobster House   |   ul. Rdestowa 17a   |   54-530 Wrocław   |   tel. (71) 70 70 280   |   restauracja@villabianco.pl

imprezy okolicznościowe wrocław wesele wrocławrestauracja wrocław

Polityka prywatności