Warning: file_get_contents(): Peer certificate CN=`*.home.pl' did not match expected CN=`villabianco.pl' in /wp-content/plugins/wp-async-css/wp-async-css.php on line 109

Warning: file_get_contents(): Failed to enable crypto in /wp-content/plugins/wp-async-css/wp-async-css.php on line 109

Warning: file_get_contents(https://villabianco.pl/wp-content/plugins/wp-async-css/assets/scripts/loadCSS.min.js): failed to open stream: operation failed in /wp-content/plugins/wp-async-css/wp-async-css.php on line 109

Przystawki

starters

 

tatar wołowy ręcznie siekany 42

hand chopped beef tartare

 

 

carpaccio z polędwicy wołowej 39

beef carpaccio

 

 

ravioli z homarem i krewetkami 67

bottarga / sos maślano-cytrynowy / sól himalajska

ravioli with lobster and shrimps (bottarga / lemon butter sauce/ Himalayan salt )

 

  

krewetki 55

mango / chili / kolendra / białe wino

 shrimps (mango / chili / coriander / white wine)

 

 

Zupy

soups

 

chłodnik ogórkowy 23

ogórki / pietruszka / jogurt naturalny / orzechy włoskie

cucumber cooler (cucumbers / parsley / natural yogurt / walnuts)

botwinka z młodych buraczków 23

jajko w koszulce / krwisty barszczyk / kwaśna śmietana 

beetroot soup with young beetroots (poached egg / blood borscht / sour cream)

 

rosół z perliczki i bażanta 23

sakiewki mięsne z palonymi warzywami / emulsja pietruszkowa

guinea fowl and pheasant broth (meat pouches with roasted vegetables / parsley emulsion)

 

 

Burgery

 

burger wołowy 49

sezonowana wołowina / chutney z cebuli / sos tysiąca wysp / warzywa

beef burger (seasoned beef ( onion chutney / thousand island sauce / vegetables)

 

                                                                      

czarny burger z krewetkami w tempurze 45

chutney z mango / rucola / sos wasabi

black burger with tempura prawns ( mango chutney / rucola / wasabi sauce )

 

 

   

Lobster menu (ceny za 100g)

(price for 100g)

 

 

homar gotowany w całości 40

(masło czosnko-ziołowe, chutney z mango, salsa verde, majonez blue cheese)

boiled lobster (garlic butter, mango chutney, salsa verde, blue cheese majo) 

 

homar pieczony 40

(masło czosnko-ziołowe, chutney z mango, salsa verde, majonez blue cheese)

roasted lobster (garlic butter, mango chutney, salsa verde, blue cheese majo) 

 

                                                                                                     

  Steak menu  (ceny za 100g)

  fresh steaks (price for 100g)

 

ribeye (USA) 35

 

roastbeef (USA) 35

 

polędwica wołowa (Polska) 33

beef loin

 

stek z tuńczyka 30

tuna steak

 

 

      Sosy  (cena za sztukę)

     sauces (price per sauce)

 

      chutney z czerwonej cebuli / dijon / z zielonego pieprzu  8

                            red onion chutney / dijon sauce / green peppercorn sauce

 

 

Dodatki

extras

 amerykańskie frytki z kremowym dipem, ręcznie krojone, smażone na gęsim smalcu 17

american hand cut fries in goose fat

 

  prażone kopytka szpinakowe  12

roasted spinach dumplings

 warzywa grilowane 13

grilled vegetables

 

  sałata mix 11

salad mix

 grzanki 6

bread croutons

 

  

Risotto

 

risotto z krewetkami 66

risotto with prawns

 

risotto z homarem 22 (plus cena homara 40 /100gr)

risotto with lobster

 

 

Sałaty

salads

 

sałatka z krewetkami 67

mix sałat / pieczony burak / avokado / popcorn z gryki / vinaigrette

              prawn salad  (mix of lettuce / roasted beetroot / avocado / buckwheat popcorn / classic vinaigrette)

 

sałatka z polędwicą 59

mix sałat / pieczony burak / avokado / popcorn z gryki / vinaigrette

      sirloin salad  (mix of lettuce / roasted beetroot / avocado / buckwheat popcorn / classic vinaigrette)

 sałatka z grillowanym tuńczykiem 59

kapary / jajko poszetowe / warzywa / mix sałat / klasyczny winegret

grilled tuna salad (capers / poached egg / vegetables /  salad mix /  vinegrette)

 

 

Desery

desserts

 dolce gabbana 28

sorbet marakuja / pomarańcze / mascarpone / beza orzechowa

passion fruit / orange / mascarpone /  nut meringue

 crème brulle 19

 

tarta czekoladowa 25

chocolate tart

Rezerwacja

W celu dokonania rezerwacji prosimy o skorzystanie z formularza lub kontakt telefoniczny
Rezerwuj »

Villa Bianco   |   Steak & Lobster House   |   ul. Rdestowa 17a   |   54-530 Wrocław   |   tel. (71) 70 70 280   |   restauracja@villabianco.pl

imprezy okolicznościowe wrocław wesele wrocławrestauracja wrocław

Polityka prywatności