Co to właściwie jest ten tatar

Befsztyk tatarski lub tatar – potrawa (zazwyczaj jako przystawka) przyrządzana ze skrobanego lub drobno siekanego mięsa wołowego, żółtek jaj, cebuli, oleju i przypraw (soli, pieprzu oraz Maggi). Nieobowiązkowymi dodatkami są grzyby marynowane, ogórki (kiszone lub konserwowe).

Mięso przeznaczone na befsztyk tatarski powinno być chude – najlepiej nadaje się do tego polędwica – a także miękkie i świeże. Tatara spożywa się na surowo, bez obróbki termicznej.

Źródło: https://pl.wikipedia.org/wiki/Befsztyk_tatarski

Rezerwacja

W celu dokonania rezerwacji prosimy o skorzystanie z formularza lub kontakt telefoniczny
Rezerwuj »

Villa Bianco   |   Steak & Lobster House   |   ul. Rdestowa 17a   |   54-530 Wrocław   |   tel. (71) 70 70 280   |   restauracja@villabianco.pl

imprezy okolicznościowe wrocław wesele wrocławrestauracja wrocław

Polityka prywatności