M E N U

Uroczysty obiad
Młoda Para otrzymuje dodatkowo
w ramach drugiego dania homara
podanego w całości i pomoc kelnera
w rozebraniu skorupiaka

 

I Danie serwowane w wazach

 

Rosół staropolski z makaronem, gotowany długo, na najlepszych gatunkach mięs

 

II Danie serwowane na półmiskach

(ilość porcji każdego rodzaju mięs równa ilości gości)

Pierś kacza
Kotlety siekane z dzikiej zwierzyny
Sznycle wieprzowe
Perliczka pieczona w półtoraku
Gotowane ziemniaki z koperkiem i masłem
Kopytka z wody
Kluski śląskie
Sos podstawowy
Sos jałowcowy szlachecki
Świeża sezonowa sałata
Czerwona kapusta na ciepło
Sałatka z pora i jaj

 

Zimne zakąski

 

Kruche babeczki z mięsem z kaczki
Tatar ze śledzia po węgiersku
Galareta z nóżek cielęcych, wieprzowych i drobiu

Deska mięs pieczonych:
rolowane boczki
pieczone karczki
faszerowane schaby

Pasztety warzywne, grzybowe, podawane na suszonym pumperniklu
Schab w piwnej galarecie
Sałatka nicejska po staremu
Sałata wiosenna ( mix sałat, pomidory, ogórki, papryka, etc..)
Sałatka jarzynowa
Pieczywo mieszane
Masła smakowe

 

Stół staropolski

 

Wędzony jesiotr z własnej wędzarni
Wędliny, salcesony, szynki staropolskie, prawdziwy pasztet wiejski
Smalec staropolski ze skwarkami

Ogórki kiszone tradycyjne

Dżem pomidorowy, dżem cebulowy, dżem jabłkowy, idealne do mięs
Rozgrzewający miód (tylko dla dorosłych)

 

Słodki bufet

 

Sernik Bianco niezwykle puszysty i kremowy z bezą na wierzchu
Ptasie mleczko z owocami w szklanych pucharkach
Kisiel z czerwonych owoców w szklanych pucharkach
Bezy w szklanych słojach
Jabłecznik na kruchym spodzie z cynamonem i kruszonką
Królewiec kruche ciasto z miodem, biszkopt i krem budyniowy
Orzechowiec miodowe ciasto, krem orzechowy, polewa czekoladowa

 

Owocowy bufet (owoce sezonowe)

mieszanka owoców świeżych dostępnych w danym okresie roku

 

Kolacja I

Zupa czosnkowa z grzankami

 

Kolacja II

Pularda po żydowsku, delikatne mięso niedojrzałej kury w aksamitnym sosie selerowym, nutą kopru i pietruszki , podawane z kaszą jaglaną

 

Kolacja III

Bigos staropolski z dziczyzną i podrobami

 

Napoje i alkohole

(wszystkie poniższe napoje i alkohole bez ograniczeń)

Kawa parzona
Herbata czarna, czarna z różnymi dodatkami smakowymi
Sok jabłkowy i pomarańczowy
Woda mineralna z cytryną
Softy (cola, fanta, sprite)
Wódka czysta Wyborowa
Wino Czerwone
Wino Białe

 

Cena za osobę 275 złotych

 

Jeśli intrygują Państwa jakiekolwiek pytania zapraszamy do osobistego spotkania.

Więcej szczegółowych informacji oraz dostępności terminów uzyskają Państwo wysyłając zapytanie na adres:

restauracja@villabianco.pl

Kontakt telefoniczny: 501 004 143

Rezerwacja

W celu dokonania rezerwacji prosimy o skorzystanie z formularza lub kontakt telefoniczny
Rezerwuj »

Villa Bianco   |   Steak & Lobster House   |   ul. Rdestowa 17a   |   54-530 Wrocław   |   tel. (71) 70 70 280   |   restauracja@villabianco.pl

imprezy okolicznościowe wrocław wesele wrocławrestauracja wrocław