Skąd pomysł?

Steak house we Wrocławiu – historia Villi Bianco

Naszą restaurację otworzyliśmy 20.12.2012 roku. Villa Bianco, zarówno architektonicznie, jak i poprzez serwowane menu, nawiązywała do rejonu basenu Morza Śródziemnego.

Początkowe plany otwarcia obiektu w pełnej funkcjonalności łącznie z zapleczem hotelowym musiały zostać zmienione i oddaliśmy do użytku cały parter obiektu.

Salę restauracyjną, lobby, salę konferencyjno-bankietową oraz kompleks kuchenno-socjalny wraz z infrastrukturą techniczną.

Obiekt został przez nas wybudowany od podstaw, jego koncepcja architektoniczna tworzyła się w naszych głowach na długo przed realizacją inwestycji. Sam pomysł wziął się z obserwacji rynku gastronomicznego w naszej bezpośredniej okolicy.

Sami często, by dobrze zjeść, musieliśmy jechać do centrum lub poza Wrocław. Perspektywa powstania lotniska, bardzo ciekawy obszar miasta, zamieszkany przez sporo ludzi, a przede wszystkim nasz zapał i determinacja by stworzyć coś innego, nowego, co będzie dla naszych gości czymś wyjątkowym, to główne powody decyzji o powstaniu Villi Bianco.

Jeśli chcą Państwo wybrać się na prawdziwy amerykański stek we Wrocławiu, zapraszamy do naszej restauracji. Spełnimy oczekiwania nawet najbardziej wybrednego smakosza. Villa Bianco to także doskonała restauracja dla biznesu, zapewnimy Państwu odpowiednie warunki do różnego typu spotkań biznesowych.

Rezerwacja

W celu dokonania rezerwacji prosimy o skorzystanie z formularza lub kontakt telefoniczny
Rezerwuj »

Villa Bianco   |   Steak & Lobster House   |   ul. Rdestowa 17a   |   54-530 Wrocław   |   tel. (71) 70 70 280   |   restauracja@villabianco.pl

imprezy okolicznościowe wrocław wesele wrocławrestauracja wrocław