M E N U

Uroczysty obiad
Młoda Para otrzymuje dodatkowo
w ramach drugiego dania homara
podanego w całości i pomoc kelnera
w rozebraniu skorupiaka

I Danie serwowane w wazach


Rosół staropolski z makaronem, gotowany długo, na najlepszych gatunkach mięs


II Danie serwowane na półmiskach

(ilość porcji każdego rodzaju mięs równa ilości gości)

Pierś kacza
Kotlety siekane z dzikiej zwierzyny
Sznycle wieprzowe
Perliczka pieczona w półtoraku
Gotowane ziemniaki z koperkiem i masłem
Kopytka z wody
Kluski śląskie
Sos podstawowy
Sos jałowcowy szlachecki
Świeża sezonowa sałata
Czerwona kapusta na ciepło
Sałatka z pora i jaj


Zimne zakąski


Kruche babeczki z mięsem z kaczki
Tatar ze śledzia po węgiersku
Galareta z nóżek cielęcych, wieprzowych i drobiu

Deska mięs pieczonych:
rolowane boczki
pieczone karczki
faszerowane schaby

Pasztety warzywne, grzybowe, podawane na suszonym pumperniklu
Schab w piwnej galarecie
Sałatka nicejska po staremu
Sałata wiosenna ( mix sałat, pomidory, ogórki, papryka, etc..)
Sałatka jarzynowa
Pieczywo mieszane
Masła smakowe


Stół staropolski


Wędzony jesiotr z własnej wędzarni
Wędliny, salcesony, szynki staropolskie, prawdziwy pasztet wiejski
Smalec staropolski ze skwarkami

Ogórki kiszone tradycyjne

Dżem pomidorowy, dżem cebulowy, dżem jabłkowy, idealne do mięs
Rozgrzewający miód (tylko dla dorosłych)


Słodki bufet


Sernik Bianco niezwykle puszysty i kremowy z bezą na wierzchu
Ptasie mleczko z owocami w szklanych pucharkach
Kisiel z czerwonych owoców w szklanych pucharkach
Bezy w szklanych słojach
Jabłecznik na kruchym spodzie z cynamonem i kruszonką
Królewiec kruche ciasto z miodem, biszkopt i krem budyniowy
Orzechowiec miodowe ciasto, krem orzechowy, polewa czekoladowa

Owocowy bufet (owoce sezonowe)
mieszanka owoców świeżych dostępnych w danym okresie roku


Kolacja I
Zupa czosnkowa z grzankami


Kolacja II
Pularda po żydowsku, delikatne mięso niedojrzałej kury w aksamitnym sosie selerowym, nutą kopru i pietruszki , podawane z kaszą jaglaną


Kolacja III
Bigos staropolski z dziczyzną i podrobami


Napoje i alkohole

(wszystkie poniższe napoje i alkohole bez ograniczeń)

Kawa parzona
Herbata czarna, czarna z różnymi dodatkami smakowymi
Sok jabłkowy i pomarańczowy
Woda mineralna z cytryną
Softy (cola, fanta, sprite)
Wódka czysta Wyborowa
Wino Czerwone
Wino Białe


Cena za osobę 275 złotych


Jeśli intrygują Państwa jakiekolwiek pytania zapraszamy do osobistego spotkania.

Więcej szczegółowych informacji oraz dostępności terminów uzyskają Państwo wysyłając zapytanie na adres:

restauracja@villabianco.pl

Kontakt telefoniczny: 501 004 143

Rezerwacja

W celu dokonania rezerwacji prosimy o skorzystanie z formularza lub kontakt telefoniczny



Godziny otwarcia

poniedziałek - piątek

12.00 - 22.00


soboty i niedziele

12.00 - 22.00








Nasz serwis używa ciasteczek - czytaj więcej

Villa Bianco | Steak & Lobster House | ul. Rdestowa 17a | 54-530 Wrocław | tel. 71 70 70 280 | restauracja@villabianco.pl

logo-programregio.gif
logo-dolnyslask
logo-ue.gif