Menu


przystawki / starters

tatar wołowy ręcznie siekany 38
homemade beef tatar


płatki dojrzewającej wołowiny z sosem żurawinowym 34

thin sliced beef with cranberry sauce


carpaccio z polędwicy wołowej 36
filet beef carpaccio


koktail z krewetek 31
shrimp cocktail


pierożki z szyjkami rakowymi z sosem z białego wina 34

crayfish dumplings with white wine sauce


surowe ryby / owoce morza / fresh fish / seafood

ostrygi świeże na lodzie 1 sztuka  12
fresh oysters


carpaccio z marynowanego łososia 32
marinated salmon carpaccio


tuńczyk marynowany w soli 39
sald marinated tuna


mule w sosie kokosowym z imbirem 39

mussels in coconut sauce with ginger


krewetki na maśle z grzankami 39

tiger prawns in spicy butter with toast


przegrzebki z puree kalafiorowym 53

scallops in califlower styles 


zupy / soups

rosół z królika z kołdunami 22
rabbit broth with crepes


krem selerowo gruszkowy 22
celery and pear cream


krem z pieczonych buraków z kozim serem 22
beetroot cream with goat cheese


pikantna australijska zupa rybna 38
spicy australian fish soup



risotto

zielone warzywne risotto 38
green vegetables risotto


risotto z homarem 19
 + cena homara wg wagi (29zł/100g)
lobster risotto
+ lobster price by weight (29zł/100g)


risotto z krewetkami 52

risotto with prawns


    risotto szafranowe  46

potrawa przyrządzana na sali we flambirowanym Grana Padano




steak menu

cena za 100g / price for 100g


ribeye (USA) 32


ribey z kością (USA) 32

bone in ribeye


roastbeef (USA) 32


cielęcy z kością (Holandia) 32
veal chops


jagnięcy z kością (Nowa Zelandia) 31
lamb chops


polędwica wołowa (Polska) 28

beef loin


lobster menu

ceny za 100g / price for 100g


homar gotowany w całości 29
masełko czosnko-ziołowe, galaretka bisque, salsa vierge
boiled lobster (garlic butter, bisque jelly, salsa vierge)


homar pieczony 29

masełko czosnko-ziołowe, galaretka bisque, salsa vierge, majonez ostrygowy
roasted lobster (garlic butter, bisque jelly, salsa vierge, oyster majo


ryby pieczone / roasted fish

cena za 100g / price for 100g



steak z tuńczyka z gentleman relish i salsą z ananasa 31

tuna steak  with gentleman relish and pineaple salsa


branzino 22

dorada 22

branzinę i doradę po upieczeniu filetujemy na sali przy gościu
branzino & dorada filleted in front of guests


łosoś na zielonych szparagach  26
salmon fillet


sałaty / salads

sałata, krewetki, avocado, dip z mango 49

fresh mix salads, avocado, mango dip


sałatka z batatami i mozarellą  34

pan fried scalops, kawior sauce


pieczone przegrzebki w muszli, sałatka japońska 52

scalops in a shell, japanese salad




dodatki / side dishes


kalafior romanesco z chipsami z batatów 12

romanesco cauliflower with sweet potato crisp


amerykańskie frytki z kremowym dipem 15
frytki ręcznie krojone, smażone na gęsim smalcu

american hand cut fries fried in goose fat


oliwki czarne i pomidorki koktajlowe 18

black olives & cherry tomatoes

warzywa grilowane 10
grilled wegetables

podgrzybek z baby szpinakiem, żółtkiem i mascarpone 22

baby spinach, mushrooms, mascarpone


ziemniaki smażone z tymiankiem 8

roustic potatoes with thyme 


skorzonera na prawdziwkach 26

scorzonera on boletus


sałata mix 8

salad mix

pieczywo 5
bread


Desery


creme brulee 13


dolce gabbana 25


chou z kremem cytrynowym 19

chou with lemon cream


sernik philadelphia z mango i maracują  25

philadelphia cheesecake with mango and passion fruit





Rezerwacja

W celu dokonania rezerwacji prosimy o skorzystanie z formularza lub kontakt telefoniczny



Godziny otwarcia

poniedziałek - piątek

12.00 - 22.00


soboty i niedziele

12.00 - 22.00








Nasz serwis używa ciasteczek - czytaj więcej

Villa Bianco | Steak & Lobster House | ul. Rdestowa 17a | 54-530 Wrocław | tel. 71 70 70 280 | restauracja@villabianco.pl

logo-programregio.gif
logo-dolnyslask
logo-ue.gif