Zdjecia:

Skąd pomysł ?

Historia Villa Bianco

Naszą restaurację otworzyliśmy 20.12.2012 roku. Villa Bianco zarówno architektonicznie jak i poprzez serwowane menu nawiązywała do rejonu basenu Morza Śródziemnego. 

Początkowe plany otwarcia obiektu w pełnej funkcjonalności łącznie z zapleczem hotelowym musiały zostać zmienione i oddaliśmy do użytku cały parter obiektu. 

Sale restauracyjną, lobby, salę konferencyjno-bankietową oraz kompleks kuchenno-socjalny wraz z infrastrukturą techniczną. 

Obiekt został przez nas wybudowany od podstaw, jego koncepcja architektoniczna tworzyła się w naszych głowach na długo przed realizacją inwestycji. Sam pomysł, idea wziął się z obserwacji rynku gastronomicznego w naszej bezpośredniej okolicy. 

Sami często by dobrze zjeść musieliśmy jechać do centrum lub poza Wrocław. Perspektywa powstania lotniska, bardzo ciekawy obszar miasta, zamieszkany przez sporo ludzi, a przede wszystkim nasz zapał i determinacja by stworzyć coś innego, nowego, co będzie dla naszych gości czymś wyjątkowym spowodowało decyzję o powstaniu Villi Bianco.

Rezerwacja

W celu dokonania rezerwacji prosimy o skorzystanie z formularza lub kontakt telefoniczny



Godziny otwarcia

poniedziałek - piątek

12.00 - 22.00


soboty i niedziele

12.00 - 22.00








Nasz serwis używa ciasteczek - czytaj więcej

Villa Bianco | Steak & Lobster House | ul. Rdestowa 17a | 54-530 Wrocław | tel. 71 70 70 280 | restauracja@villabianco.pl

logo-programregio.gif
logo-dolnyslask
logo-ue.gif