Zdjęcia:
Tytuł:

Stopnie wysmażenia steków

Treść:

Blue

stek bardzo krwisty - stek lekko obsmażony z każdej strony – mięso w środku surowe i ciepłe.

Rare

stek krwisty - słabo wysmażony– mięso czerwone w środku z rozpoczętym procesem ścinania białka, czerwone ‘krwiste osocze’.

Medium rare

stek średnio krwisty-mięso w środku zmienia kolor na jaskrawo czerwony, a osocze delikatnie brunatnieje.

Medium

stek średnio wysmażony–osocze po naciśnięciu jest już brunatnawe, mięso jeszcze bardziej jędrne.

Medium Well

stek dobrze wysmażony–pod dotknięciem stek jest twardawy i elastyczny.

Well done

stek bardzo dobrze wysmażony–mięso brunatne.


Źródło: http://kulinarni.tvn.pl/ciekawostka,1986,n/stopnie-wysmazenia-steka,70145.html

Rezerwacja

W celu dokonania rezerwacji prosimy o skorzystanie z formularza lub kontakt telefoniczny



Godziny otwarcia

poniedziałek - piątek

12.00 - 22.00


soboty i niedziele

12.00 - 22.00








Nasz serwis używa ciasteczek - czytaj więcej

Villa Bianco | Steak & Lobster House | ul. Rdestowa 17a | 54-530 Wrocław | tel. 71 70 70 280 | restauracja@villabianco.pl

logo-programregio.gif
logo-dolnyslask
logo-ue.gif