Zdjęcia:
Tytuł:

Co to właściwie jest ten tatar

Treść:

Befsztyk tatarski lub tatar - potrawa (zazwyczaj jako przystawka) przyrządzana ze skrobanego lub drobno siekanego mięsa wołowego, żółtek jaj, cebuli, oleju i przypraw (soli, pieprzu oraz Maggi). Nieobowiązkowymi dodatkami są grzyby marynowane, ogórki (kiszone lub konserwowe).

Mięso przeznaczone na befsztyk tatarski powinno być chude - najlepiej nadaje się do tego polędwica - a także miękkie i świeże. Tatara spożywa się na surowo, bez obróbki termicznej.


Źródło: http://pl.wikipedia.org/wiki/Befsztyk_tatarski

Rezerwacja

W celu dokonania rezerwacji prosimy o skorzystanie z formularza lub kontakt telefoniczny



Godziny otwarcia

poniedziałek - piątek

12.00 - 22.00


soboty i niedziele

12.00 - 22.00








Nasz serwis używa ciasteczek - czytaj więcej

Villa Bianco | Steak & Lobster House | ul. Rdestowa 17a | 54-530 Wrocław | tel. 71 70 70 280 | restauracja@villabianco.pl

logo-programregio.gif
logo-dolnyslask
logo-ue.gif